Len knut massageKontakta mig Mail
Om mig

Varför är det bra att ta massage?

För att lindra muskelvärk och/eller för att motverka stress. Muskelvärk uppstår ofta av ensidiga arbetsställningar och monotona rörelser. T.ex. får många, som sitter framför datorn, värk i axlar och nacke. Andra vanliga problemområden är ländrygg och sätesmuskulatur. Terapeutisk massage lindrar dessa och liknande besvär. Även träningsvärk lindras med massage. Men massage är också avslappnande och frigör endorfin och oxytocin som gör att vi blir lugna och kan tänka klarare och mer positivt. Så även om du inte har några besvär så är det bra att ta massage. Dels för att förebygga besvär och dels helt enkelt för att må bättre.

Vad händer i kroppen vid massage?

Cirkulationen ökar vilket bl.a. gör att slaggprodukter rensas ut och läkningsprocesser påskyndas.
Spända muskler som trycker på nerver eller riskerar att trycka på nerver mjukas upp, vilket minskar risken för värk.
P.g.a. kroppskontakten och den ökade cirkulationen frigörs endorfin vilket ger en lustfylld känsla. P.g.a. hudkontakten bildas också oxytocin vilket gör oss lugna och harmoniska.

Hur ofta är det lämpligt att ta massage?

En svår fråga att svara generellt på. Men om du har värk p.g.a. spända muskler så är det lämpligt att ta massage en gång i veckan några gånger tills värken släpper. Har du ingen värk men vill ta massage i förebyggande syfte så kan det vara lämpligt att gå varannan till var fjärde vecka. Om du tar massage för att det är skönt och du vill må bra så beror det på hur ofta du vill må bra…

När bör du inte ta massage?

Vid sjukdom, svårare förkylningar och feber bör massage undvikas. Likaså vid akut diskbråck, blodpropp och cancer. Om du är osäker, bör du kontakta läkare.

Kan det göra ont att få massage?

Om du har muskelspänningar så bör det göra ”gottont” för att göra nytta när jag masserar på de områdena. Gör det för ont så fungerar det inte för då spänner du dig. Känns det ingenting så gör det inte heller så stor nytta för att lösa upp spänningar i musklerna.
Men om syftet med massagen enbart är att slappna av och ha det skönt så trycker jag inte så hårt och då gör det inte ont alls utan är enbart behagligt.
Det är viktigt att du talar om varför du vill ha massage och även under massagen talar om ifall jag trycker för hårt eller för löst. Jag kan visserligen känna om du spänner dig men smärta är högst individuellt och bara du vet hur det känns för dig.

Några röster från kunderna:

Helena Eriksson, personalchef Löfbergs lila, företagskund:
"Att ha en egen massör, som regelbundet kommer till företaget, gör att de anställda snabbt kan få hjälp vid akuta problem och det är också ett bra redskap i det förebyggande friskvårdsarbetet eller i ett rehabiliteringsärende. Att erbjuda anställda massage på arbetsplatsen visar anställda att man som arbetsgivare vidtar konkreta åtgärder för att bibehålla en bra arbetsmiljö. Lennart är en professionell och kunnig massör, som under den tid han varit massör på företaget, blivit väldigt omtyckt."

Carolin Edvinzon. dansinspiratör, livscoach, privat kund:
"Lennart är en mästare på att skapa förutsättning för djup avslappning när han masserar, genom sin lyhördhet, tillit och intuition. Han upplevs att alltid vara närvarande, i mötet, i massagen vilket har bidragit till ett kärleksfullt utrymme att vila i."Göran Kahlin, röntgensköterska, privat kund:
"Efter massagen känner jag mig avslappnad och glad. Skönt att ta det extra lugnt på kvällen. Dagen efter är jag mycket pigg och alert och längtar efter nästa gång."

Vad kostar det?

440:- för 30 min, 605:- för 45 min, 775:- för 60 min  och 1080:- för 90 min. Alla priser inkl. 25% moms.

Vill du gå fler gånger så kan du köpa ett 6 ggr kort och betala för 5 ggr. Då får du 17% rabatt.

Vilka olika typer av massage kan Len knut massage erbjuda?

Svensk klassisk massage är den i särklass vanligaste massagen i Sverige och den som jag främst är utbildad i. Den går i första hand ut på att minska spänningar i musklerna och vara avslappnande. I samband med massagen kan jag också vid behov mobilisera ryggen och ge tips om töjning och träning.

Massage för gravida
Jag har en massagebänk med hål för magen så att det går att ligga på mage och få massage även sent under graviditeten.

Idrottmassage är mer inriktad på att mjuka upp musklerna efter en tävling eller ett hårt träningspass eller att mjuka upp musklerna inför en tävling. Jag har deltagit som massör i Dala Massageteams regi på Vasaloppet och 5-dagars i orientering och därigenom fått mycket erfarenhet från idrottens värld. 

Koppningsmassage är en slags bindvävsmassage där jag med gummi eller glaskoppor suger upp huden vilket ökar cirkulationen och rensar ut slaggprodukter. Det kan också ta bort celluliter. Jag har en kortare utbildning i koppningsmassage.

Akupressur är egentligen ingen massage utan mer likt akupunktur, men fingrar används istället för nålar. Jag tror på och tycker om kroppskontakt och föredrar därför akupressur. Genom att trycka på olika punkter på kroppen lindras de flesta besvär. Jag har ett par kortare utbildningar i akupressur och känner t.ex. till några punkter som hjälper mot spänningshuvudvärk..

 Vilken sorts massage tror du gör mest nytta för dig? Hur tror du att min massage kan hjälpa dig att få (ännu) mer livslust?

Om du har frågor om massage eller annat, tveka inte att höra av dig till mig på tel. 0706-124589 eller mail: lenknut@gmail.com