Len knut massageKontakta mig Mail
Om mig

Jag heter Lennart Knutsson och är född och uppväxt i Borlänge intill den inofficiella gränsen mellan Norrland och Svealand, Dalälven. Större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat i skogen, mest på skogsvårdsstyrelsen/ Skogsstyrelsen i Oskarshamn men även några år i Namibia och Tanzania.

År 2006 kände jag att jag ville förändra mitt liv och gick en massagekurs på Kroppsterapiskolan på Gran Canaria. Det var fyra intensiva månader med teori varje förmiddag och praktiska övningar varje eftermiddag. En kväll i veckan hade vi fyra timmar kundpraktik och dessutom skulle vi massera varandra 50 ggr på fritiden under terminen. Jag kände att jag lärde mig massor av saker om kroppen, vilket var utvecklande och kul.
Jag klarade alla prov och blev Diplomerad massageterapeut. Efter kursen gjorde jag Svenska branschrådet för massages praktiska och teoretiska prov och blev därmed även Certifierad massör.

Jag stannade kvar på Gran Canaria i fyra månader och masserade vid poolkanten på ett par hotell. Sedan sommaren 2007 har jag jobbat som massör i Karlstad och Uppsala. Jag älskar verkligen att massera. Att möta människor, att arbeta fysiskt och att få kroppskontakt är en oslagbar kombination. Men för att jag ska kunna vara riktigt närvarande så vill jag inte jobba som massör 8 timmar per dag. Därför har jag jobbat som tidningsbud och kyrkogårdsarbetare. Båda fysiska jobb utomhus som får mig att må bra.

På fritiden gör jag gärna saker som tvingar mig att leva i nuet, att vara närvarande, för det är ju då (nu) som jag lever. Därför håller jag på med löpning, dans och tillbringar mycket tid med min familj.

Jag älskar att cykla. Det är bra på många sätt. Det spar pengar, är bra för miljön och ger mig bättre hälsa. Dessutom upplever jag mycket mer när jag cyklar än när jag åker bil. Känner lukter, hör fåglar och hinner se mycket mer.Sedan sommaren 2007 har jag tillbringat mycket tid på Ängsbacka. En underbar kurs- och festival-gård nära Molkom, tre mil norr om Karlstad, där jag känner att jag utvecklas mycket som människa.

Jag är medlem i Dala Massageteam och har masserat med dem på Vasaloppet och Femdagars i orientering.
De ordnar kurser ett par gånger om året och jag har bl.a. lärt mig akupressur, strain & counterstrain, lymfmassage och koppningsmassage genom dem. Dessutom har jag påbörjat en kurs i zen-coaching, en mycket behaglig coaching-metod som jag hoppas kunna jobba med.

I framtiden önskar jag mig att få fortsätta massera och att utvecklas som massör och zen-coach, att få många fina möten med människor, att vara närvarande och leva i nuet så mycket som möjligt. Och att umgås med mina döttrar. Jag tror att barn har mycket att lära oss vuxna om konsten att leva i nuet. Och jag vill fortsätta att känna så mycket livslust som jag känner nu och ännu mer.